Kezdőoldal > Erős hálózat – Hatékony érdekvédelem

A Magyar Szegénységellenes Hálózat programja a szegénységben élők érdekvédelmi önszerveződése érdekében
(2014. augusztus – 2016. április)

A projekt közvetlen célja, hogy felkészítse a szegénységgel foglalkozó szervezeteket és a szegénységben élő embereket a róluk folyó döntések befolyásolására. „Semmit rólunk nélkülünk” Napjainkban – a múlthoz képest – még tipikusabb tendencia, hogy a szegénységben élők mindennapjait meghatározó gazdaság- és szociálpolitikai döntések a megkérdezésük nélkül és sokszor az érdekeiket figyelmen kívül hagyva születnek. Programunk abban segít, hogy a jövőben hatékonyan adjanak hangot az érintettek saját véleményüknek, és elérjék, hogy a hatalomban lévők figyelembe vegyék azt.
Ehhez tagszervezeteink és néhány újonnan csatlakozó szervezet számára (minimum 15 szervezet) képzéseket, mentorálást és közös akciók, programok szervezését ajánljuk. Ezek célja: a szociális területen dolgozó civil közösségek és szervezetek közösségi bázissal való felruházása, elsősorban a közösségszervezés módszertanának alkalmazásával, továbbadásával. A kapcsolódó programok során mintákat ismerünk meg a szervezetek demokratikus működtetésére és a részvételi alapú döntési folyamatok lebonyolítására.
A programnak három fő fókusza van:

Közösségszervezés képzések: A közösségszervezés módszereinek megismertetése, aktív közösségszervezési folyamatok elindítása.
Aktív közösségszervezés: Közös helyi programok és kampányok szervezése a szegénységben élők problémáival kapcsolatban.
Kampányok: Országos kampányok szervezése a jövedelmi szegénység (minimumjövedelem) és a közfoglalkoztatás témájával kapcsolatban.

A Program a Norvég Civil Támogatási Alap segítségével valósul meg.

Letölthető változat
Erős Hálózat.docx

Együttműködő szervezetek és külső hivatkozások
NCTA_tamogato_es_lebonyolito_logosor