Kezdőoldal > Hírek > Jobban működő szociális szolgáltatásokat! De hogyan?
A program a PACT projekt keretében valósul meg.

Itthon számos nehézség közepette dolgoznak a családsegítők és a gyermekjóléti szolgálatok szociális szakemberei. Lehetne másképp is? Augusztus 29-én zajló módszertani workshopunkon megnézzük, hogy vannak-e követendő példák határon innen és túl; milyen tapasztalatokkal szolgálhat a budapesti progresszív gyakorlat, és milyennel a spanyolországi Valladolid szociális szakmai praxisa.

RÉSZLETES PROGRAM ITT! 

Részletek alább és a Facebookon itt!

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni lehet az iroda@hapn.hu címre “PACT” tárggyal küldött levéllel aug. 17-ig (péntek)!

 

A szociális szférában dolgozókat számos kihívás éri, köztük a családsegítés, gyermekjólét területén aktív szakembereket. Mit tanulhatunk egymástól mi, a hazai és a külföldi szociális szakma szakemberei, hogy a munkánk jobban szolgálja az ügyfeleket és számunkra is megfelelőbb infrastruktúra álljon rendelkezésre?

Módszertani bemutató és workshop egy hazai és egy spanyol jó példa alapján!

————————————————————————————————————–

Kasztília és León Szegénységellenes Hálózata (EAPN Castilla y León) partnereivel arra vállalkozott, hogy kidolgoz egy ügyfél- és felhasználóbarát rendszert, amellyel megkönnyíti a helyi szociális munkások és az érintettek helyzetét. Ezt fogják ismertetni spanyol kollégáink.
Itthonról pedig a zuglói modell, azon belül is a minimumjövedelmi juttatás mutatkozik be: kiderül, hogy hogyan működik, mi a jövője, alkalmazása mivel jár a szociális munkások számára.

Hazai jó gyakorlat:
A zuglói szociális modell és a minimumjövedelem egy családsegítő szemszögéből – bemutatja: Zámbó Lilla, a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központ családsegítője

Spanyol jó gyakorlat:
A kidolgozott beavatkozási modell, a köz- és a magánszektor együttműködése, a modell értékelése – bemutatják: Luis Barriga, Marta Molina, Consuelo García, Daniel Rueda, Olatz Moreda, Noelia Martínez; PACT projekt

A program magyar nyelvű (magyarul illetve tolmácsolással) és a PACTproject.eu keretében valósul meg.