Kezdőoldal > Rólunk > Magyar Szegénységellenes Hálózat

A Magyar Szegénységellenes Hálózat 2014 áprilisában ünnepelte 10. születésnapját. A szervezet célja, hogy a szegénységben és kirekesztettségben élőket képviselje. Az „érintettek bevonása”-elv alapján a Hálózat mindenkori vezetőségét a szakértők mellett szegénységben élők alkotják, akik közösen dolgoznak a szegénységben érintettek érdekeinek érvényesítéséért. A szervezet prioritásait jelenlegi stratégiánknak megfelelően a jövedelmi szegénység felszámolásáért való küzdelem és a közfoglalkoztatásban dolgozók körülményeinek javítása jelenti. Előbbit a minimumjövedelem, utóbbit a „Közmunkás Mozgalom a Jövőért” csoport működésének támogatásával igyekszik elősegíteni. Hosszabb távon céljaink között szerepel az alapjövedelem projekteken, kampányokon keresztüli népszerűsítése is. A közmunkásokból álló csoport tevékenységében közösségszervező szakember és önkéntesek működnek együtt.
A Hálózat feladatának tekinti, hogy a szegénységben élők hangja minél messzebb jusson, ezért támogatja az érintettek általi alulról jövő kezdeményezéseket, alkalmazza a közösségszervezés megközelítésmódját, képzéseket, programokat, kampányokat szervez, szakmai anyagokat hoz létre, sajtómegjelenéseket generál, civil együttműködésekben vesz részt.
A célok elérése érdekében a Magyar Szegénységellenes Hálózat tagja az Európai Szegénységellenes Hálózatnak is, amelyben országonként az Európai Unió azon szervezetei képviseltetik magukat, amelyek elkötelezték magukat a szegénységben élők érdekérvényesítése mellett.

Letölthető anyagok

Tájékoztató a Magyar Szegénységellenes Hálózatról
Letölthető fájl: Magyar Szegénységellenes Hálózat.docx

Szándéknyilatkozat
Letölthető fájl: Szándéknyilatkozat.docx

Tájékoztató a Magyar Szegénységellenes Alapítványról
Letölthető fájl: Magyar Szegénységellenes Alapítvány.docx