Kezdőoldal > Projektek > DRIVERS projekt

A DRIVERS projekt 2012-15 között, az EU 7. Keretprogram finanszírozásban zajlott, öt európai uniós tagállam, számos civil szervezet és piaci szereplők, valamint vezető kutató- és közegészségügyi intézmények bevonásával. A projektkoordinátori feladatokat az EuroHealthNet nevű európai ernyőszervezet látta el. Magyarország – a Magyar Szegénységellenes Hálózat – egyike volt a projekt résztvevőinek.
A projekt legfőbb célja, hogy válaszokat találjunk az egészségi állapot terén felmerülő egyenlőtlenségek okaira, különös tekintettel a korai gyermekkorra, a foglalkoztatási körülményekre, a jövedelmi viszonyokra és a szociális ellátórendszer jellemzőire.
A projekt eredményeként számos esettanulmány látott napvilágot, a tagállami sajátosságokról jelentős mennyiségű tapasztalati tudás gyűlt össze, továbbá konferenciák, szakmai rendezvények tették lehetővé az elméleti és gyakorlati ismeretek megosztását.
A magyarországi esettanulmány legfontosabb tanulsága, hogy a hazai egyenlőtlenségek a jelenlegi egészségügyi és szociális intézményrendszer működési mechanizmusai révén nem kezelhetők, az egyenlőtlenségek évről évre mélyülnek, a hathatósabb eredmény elérése érdekében integrált szolgáltatásokra lenne szükség.

Együttműködő szervezetek és külső hivatkozások
European Anti-Poverty Network
EAPN
EuroHealthNet
Logo2014EHN

Tanulmányok
DRIVERS_Case_Studies_Synthesis_Advocacy.pdf
DRIVERS_Recommendations_rel2