Kezdőoldal > Ügyeink > MÉLTÓ MEGÉLHETÉS

A munkacsoport

Azért, hogy a szociális juttatásokért hatékonyabb, a szegénységet megtapasztalt emberek bevonásával és aktív részvételével kialakított kampányokat valósítsunk meg, 2016-ban létrehoztuk egy munkacsoportot.

A munkacsoport a jövedelmi szegénység, segélyezés, szociális juttatások, garantált minimumjövedelem témakörére koncentrál. A munkacsoport tagjai voltak:

  • egyéni aktivisták és
  • szervezetek is.

Min dolgozott a munkacsoport?

Előzmények

2014-ben fogalmaztuk meg, hogy a célunk az, hogy elősegítsük: Magyarországon mindenki számára elérhető legyen a méltó megélhetés! Utóbbi azt jelenti, hogy mindenkinek rendelkezésére áll az a jövedelem, amelyből az emberhez méltó biztos megélhetést fedezi. Ennek az összegnek az alapvető emberi szükségletek kielégítését (táplálkozás, ruházkodás, fűtés stb.) mindenképpen biztosítania kell, ám több ennél: úgy véljük, hogy az emberi méltóságba bele kell, hogy tartozzon az is, hogy mindenki részt vehessen az adott társadalom életében, hallathassa a hangját. Ehhez azonban a jövedelmi szegénység visszaszorítására van szükség, amelyet munkacsoportunk ezeken a módokon igyekszik elősegíteni:

szociális juttatásokra irányuló kampányokkal, különös tekintettel