Kezdőoldal > Ügyeink > MÉLTÓ MEGÉLHETÉS

Mit találsz itt?

  1. A Méltó Megélhetés Munkacsoport bemutatását és azt, hogy miért gondoljuk azt, hogy közösen kell dolgoznunk a szegénység visszaszorításáért.
  2. Tagjaink személyes bemutatkozását.
  3. Csatlakoznál? Megteheted! (Görgess az oldal aljára!)

A Méltó Megélhetés Munkacsoport (MMMcs)

Azért, hogy a szociális juttatásokért hatékonyabb, a szegénységet megtapasztalt emberek bevonásával és aktív részvételével kialakított kampányokat valósítsunk meg, 2016-ban létrehoztuk a Méltó Megélhetés Munkacsoportot (MMMcs).

A munkacsoport a jövedelmi szegénység, segélyezés, szociális juttatások, garantált minimumjövedelem témakörére koncentrál. A munkacsoport tagjai lehetnek:

  • egyéni aktivisták és
  • szervezetek is.

Tagságunk sokszínű mind életkor, nem, társadalmi háttér és munkaügyi státusz tekintetében, vannak köztünk szegénységben, mélyszegénységben élő érintettek, középosztálybeliek; köztük egyetemista, foglalkoztatott, közfoglalkoztatott, nyugdíjas, hajléktalan, családos és nem családos emberek, azaz érintettek, illetve velük szolidaritást vállaló szövetségesek.

Min dolgozott az MMMcs eddig, mit csinál most?

Előzmények

2014-ben fogalmaztuk meg, hogy a célunk az, hogy elősegítsük: Magyarországon mindenki számára elérhető legyen a méltó megélhetés! Utóbbi azt jelenti, hogy mindenkinek rendelkezésére áll az a jövedelem, amelyből az emberhez méltó biztos megélhetést fedezi. Ennek az összegnek az alapvető emberi szükségletek kielégítését (táplálkozás, ruházkodás, fűtés stb.) mindenképpen biztosítania kell, ám több ennél: úgy véljük, hogy az emberi méltóságba bele kell, hogy tartozzon az is, hogy mindenki részt vehessen az adott társadalom életében, hallathassa a hangját. Ehhez azonban a jövedelmi szegénység visszaszorítására van szükség, amelyet munkacsoportunk ezeken a módokon igyekszik elősegíteni:

szociális juttatásokra irányuló kampányokkal, különös tekintettel

Csatlakoznál Te is?

Munkacsoportunkba várjuk továbbra is mindazokat, akik szeretnének aktívan tenni a szegénység megszűnéséért Magyarországon! Írj a hapn@hapn.hu-ra!