Egyszerűen készíthető epoxi padlóburkolat

A technológia fejlődésével rendre jelennek meg újabb lehetőségek. Az epoxi padlóburkolat nem csupán praktikus és tartós megoldás, hanem esztétikailag is emeli az adott teret, legyen szó otthonról, irodáról vagy ipari létesítményről. A megfelelő lépések követésével és alapos előkészületekkel bárki létrehozhatja azt a modern, hosszantartó és könnyen karbantartható padlóburkolatot, amiről eddig csak álmodott. Az epoxi padlóval nem csak egy új aljzatot kapunk, hanem egy befektetést is a jövőbe, ami éveken át tartó szépséget és megbízhatóságot ígér.

Az epoxi padlóburkolat készítésének folyamata

A legfontosabb lépés, mint szinte minden esetben a felületek alapos előkészítése. Ez magába foglalja a meglévő padlóburkolat eltávolítását (ha van ilyen), a felület tisztítását és a repedések, lyukak javítását. Az epoxi padlóburkolat kialakításának következő lépése az alapozás. Ennek a rétegnek a felvitele elősegíti az epoxi jobb tapadását a padlóhoz, különösen porózus betonfelületeken. Mivel egy alapvetően 2 komponensből álló anyagról van szó, ezért az epoxigyanta és a keményítő összekeverése a gyártó utasításai szerint történjen mindig.

Az epoxi padlóburkolat végső kialakítása

Amint a keverés megtörtént, az epoxi keveréket gyorsan, de alaposan fel kell vinni a padlóra, mivel az anyag rövid időn belül megkezdheti a szilárdulást. Érdemes tehát megfelelően előkészülni a terítésre, mert csak így garantálható a gyors és egyenletes epoxi padlóburkolat kiképzése. A új padló szikkadási ideje változó, de általában 24 óra kell elteljen a járhatóságig, és akár egy hét a teljes kikeményedésig.