Kapjon elég figyelmet a purhab kötési ideje

Legyen szó lakás építésről vagy felújításról vannak olyan alapvető terméktípusok, amik olyankor garantáltan előtérbe kerülnek. A rések kitöltésének lekörözhetetlen király a purhab. ez a készítmény voltaképpen egy univerzális komponens, amiből, ha lehetne a legtöbben házat építenének. Természetesen tudni kell megfelelően bánni vele, ugyanis a purhab kötési ideje meghatározza, hogy mennyire erősen fog tartani az. Sajátságos szerkezeti tulajdonságai révén a levegő nedvességtartalmával reakcióba lépve elkezd megduzzadni, majd kitölti a rendelkezésre álló teret.

Ilyen formában az apróbb repedésekbe is beférkőzik, ezért kiváló tömítő. A purhab kötési ideje azért is legyen előtérbe helyezve, mert ha túl hamar fog ahhoz valaki hozzányúlni, akkor nagy eséllyel összeesik a hab, akárcsak a piskóta tésztája a sütés során. Ezt elkerülendő jobb kivárni azt a minimális időtartamot, ami megközelítőleg 1-2 óra. Ennyi elég ahhoz, hogy a folyamat végbemenjen, majd elkezdődhet az alakítás. Mivel elég rövid a purhab kötési ideje, ezért bátran lehet azzal dolgozni, mert utólagosan is elvégezhetők az esetleg szükséges korrekciók. Ha például még valahová kell juttatni egy kevés anyagot, akkor ez biztosan nem jelent akadályt.

Viszont a purhab kötési ideje vonatkozik a kinyomó csőre, amin keresztül az távozik a helyéről. Amennyiben ebbe beleköt az anyag, akkor csak új felszerelésével lehet a maradékot kiengedni, ezért általában felhasználják a teljes mennyiséget egy menetben, hogy a későbbiekbe ne legyen ebből probléma. A purhab kötési ideje tehát gyakran kulcsfontosságú, amivel megéri számolni.